Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Pirkanmaan Jätehuollon yhtiökokous 7.6.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n yhtiökokous 7.6. vahvisti tilinpäätöksen 31.12.2017 ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Yhtiön liikevaihto oli 40,7 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 3,7 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli 78 henkilöä vuonna 2017.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 17 omistajakuntaa ja yhtiön toimialueella asuu 440 000 asukasta. Kaikilla osakaskunnilla on mahdollisuus lähettää yhtiökokoukseen edustajat. Päätösvalta yhtiökokouksessa jakautuu äänimääräosuuksien mukaisesti.

Osakassopimuksen mukaisesti yhtiö ei maksa osakkailleen osinkoa. Tulos käytetään jätehuoltopalvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen, huomioiden myös tulevat investoinnit. Pirkanmaan Jätehuollolla on Yhteiskunnallinen yritys -merkki.

Hyvät palvelut, silti edullinen

Suomen Kiinteistöliiton julkistaman Indeksitalo 2017 -vertailun mukaan Tampereella, Nokialla, Lempäälässä, Pirkkalassa ja Kangasalla kerrostalokiinteistöjen jätemaksut ovat maan edullisimmat. Pirkanmaan Jätehuolto tarjoaa asukkaille myös maksuttomia lajittelupalveluja, kuten lasin ja metallin keräysastiat bio- ja sekäjäteastioiden viereen.

Tampereella ja ympäryskunnissa jätehuoltoon menee 11–12 senttiä asuinneliöltä kuukaudessa. Valtakunnallinen keskiarvo on 17 senttiä neliöltä. Suomen kalleimmassa kunnassa kustannus on 27 senttiä.

Jätteistä hyödynnetään 97 %

Jätehuolto perustuu Pirkanmaalla syntypaikkalajitteluun, tehokkaaseen logistiikkaan ja korkeatasoiseen jätteenkäsittelyyn.

– Viime vuonna vastaanottamastamme yhdyskuntajätteestä hyödynnettiin materiaalina 29 %. Esimerkiksi biojätettä kerättiin viime vuonna 39 kg per asukas. Biojäte kompostoitiin biomullaksi Tarastenjärven kompostointilaitoksessa. Kerätty sekajäte hyödynnettiin kaukolämpönä ja sähkönä, joita tuotetaan Tammervoiman hyötyvoimalassa, kertoo toimitusjohtaja Harri Kallio.

– Kahdeksana vuotenani hallituksen puheenjohtajana Pirkanmaan Jätehuollon liikevaihto on kasvanut merkittävästi ja materiaalina tai energiana hyödynnettävien yhdyskuntajätteiden osuus on noussut alle kolmanneksesta 97 prosenttiin. Samaan aikaan yhtiön talous on pysynyt vakaana ja jätemaksuja kuntalaisille on pystytty laskemaan. Tästä kiitos kuuluu yhtiön toimivalle johdolle ja koko henkilökunnalle, summaa yhtiön hallitusta vuodesta 2010 johtanut Oras Tynkkynen.

Yhtiön hallitus

Yhtiön hallituksen jäseniksi seuraavalle kaudelle valittiin Oskari Auvinen ( Kangasala), Heidi Rämö ( Lempäälä), Jari Haapaniemi (Nokia), Juha Kuusisto (Orivesi), Olli Niemi (Pirkkala) ja Henri Backman,  Antti Ivanoff sekä  Esa Kanerva (Tampere).

Lisätietoja

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Toimitusjohtaja Harri Kallio, puh. 040 842 2600
Talouspäällikkö Jarkko Nissinen, puh. 040 704 0089 

Pirkanmaan Jätehuollon palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejätepisteet ja ekopisteet, paikalliset jäteasemat sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskukset. Verkostoa täydentävät muun muassa Repe&Romu -kierros sekä jätehuollon palveluneuvonta.

Yhtiön tytäryhtiöt Pirkan Putkikeräys Oy ja Ranta-Tampellan Putkikeräys Oy tuottavat jätteiden putkikeräys- ja noutopalveluja ja tytäryhtiö Pirkanmaan Jätevesipalvelut Oy jätevesipalveluja haja-asutusalueiden asukkaille ja yhteisöille.

Osakkuusyhtiö Tammervoima Oy vastaa hyötyvoimalasta, jossa tuotetaan sekajätteistä energiaa. Ekokumppanit Oy huolehtii materiaalitehokkuuspalveluista ja neuvonnasta.
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English