Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Lokakuussa muutoksia jätteenkuljetuksiin

Kuljetuksia on kilpailutettu uudelleen Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella. Uudet urakat käynnistyvät lokakuun alusta. Urakoiden reittejä järjestellään parhaillaan, ja tyhjennyspäiviin ja -viikkoihin tulee jonkin verran muutoksia. Tyhjennykset vakiintuvat siirtymäajan jälkeen tietylle viikonpäivälle.

 
– Ei siis kannata hätkähtää, jos tuttu kuljettaja ei tyhjennäkään jäteastiaa totuttuna päivänä. Kaikki tyhjennykset hoidetaan, eivätkä muutokset edellytä asiakkailta yhteydenottoa. Maltti on valttia! sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Sekajätteen tyhjennykset kilpailutettiin Mänttä-Vilppulassa, Tampereella (mm. keskusta, Amuri, Haapalinna, Hyhky, Pyynikki, Pispala, Kaleva, Petsamo, Lappi) ja Ylöjärvellä. Biojätteen tyhjennykset kilpailutettiin Ikaalisissa, Kangasalla, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa, Pälkäneellä, Ruovedellä, Tampereen Teiskossa, Virroilla ja Ylöjärven Kurussa. Seka- ja biojätteen syväkeräyssäiliöiden tyhjennykset kilpailutettiin Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa, Orivedellä, Parkanossa, Sastamalan Mouhijärvellä ja Virroilla.

Sekajäte- ja biojäteurakat jakaantuvat Ahlfors Oy:n, Hämeen Kuljetus Oy:n, KMV Ympäristöhuolto Oy:n, Remeo Oy:n, RenoNorden Oy:n ja Tampereen Autokuljetus Oy:n kesken.

Lisäksi kilpailutettiin lasi-, metalli- ja kartonkiastioiden tyhjennykset. Kartonkiurakoitsijana aloittaa uusi pienyrittäjä Kipox Oy. Lasia ja metallia kuljettaa RenoNorden Oy. Myös vaihtolavojen tyhjennyksiä kilpailutettiin.

Kilpailutus viiden vuoden välein

Pirkanmaan Jätehuolto Oy vastaa kuljetusten kilpailutuksesta, reitityksestä, asiakaspalvelusta ja laskutuksesta. Jätteenkuljetusurakat kilpailutetaan viiden vuoden välein. Kaudesta kaksi viimeistä vuotta on neuvoteltavia optiovuosia.

Urakkakausien vaihtuessa reititykseen joudutaan tekemään muutoksia, jotta jätteenkuljetukseen käytetyt kilometrit pysyisivät mahdollisimman vähäisinä ja jätteenkuljettajan työpäivät kohtuullisina. Jätteitä kuljettaa jatkossa 26 kuljetusurakoitsijaa. Päivittäin Pirkanmaan Jätehuollon alueella tyhjennetään keskimäärin 12 000 jäteastiaa.

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English