Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Muutoksia tyhjennyspäiviin Lempäälässä ja Vesilahdessa

Jätekuljetuksia on kilpailutettu uudelleen Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella. Uudet urakat käynnistyvät lokakuun alusta. Urakoiden reittejä järjestellään parhaillaan, ja tyhjennyspäiviin ja -viikkoihin tulee jonkin verran muutoksia aluksi Lempäälässä ja Vesilahdessa. Tyhjennykset vakiintuvat siirtymäajan jälkeen tietylle viikonpäivälle.

- Ei siis kannata hätkähtää, jos tuttu kuljettaja ei tyhjennäkään jäteastiaa totuttuna päivänä. Kaikki tyhjennykset hoidetaan, eivätkä muutokset edellytä asiakkailta yhteydenottoa. Maltti on valttia! sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Oman jäteastian tyhjennyspäivän voi tarkistaa Pirkanmaan Jätehuollon sähköisestä asioinnista: www.pjhoy.fi/verkkopalvelut

Sekajätteen tyhjennykset kilpailutettiin Kangasalan Kuhmalahdella, Lempäälässä, Pälkäneellä, Sastamalan Mouhijärvellä ja Suodenniemellä sekä Vesilahdessa. Biojätteen tyhjennykset kilpailutettiin Ylöjärvellä. Syväkeräyssäiliöiden tyhjennykset kilpailutettiin Tampereen seudulla (biojäte) ja Ylöjärvellä (sekajäte). Lisäksi kilpailutettiin 11 vaihtolavaurakkaa.

Sekajäte- ja biojäteurakat jakaantuvat Ahlfors Oy:n, Kuljetus K&Y-H Oy:n, PTS-kuljetuksen ja Hämeen Kuljetus Oy:n kesken. Vaihtolavakuljetukset hoitaa Hämeen Kuljetus Oy, Lassila&Tikanoja Oyj, Pirkan Kuljetus Oy sekä Tampereen Autokuljetus Oy.

Aivan uutena urakoitsijana aloittaa Kuljetus K&Y-H Oy, joka on kahden kuljettajan perustama yhtiö. Tyhjennykset urakoitsija tulee hoitamaan Lempäälässä kaasukäyttöisellä jäteautolla, joka vähentää kuljetusten ilmastopäästöjä ja liikenteen melua.

- Meitä kannusti oman yhtiön perustamiseen halu yrittäjyyteen - kun voi tehdä itse, miksi tehdä muille. Maatalousyrittäjäpohjalta oli vahva ponnistaa, ja meitä auttaa myös hyvä paikallistuntemus sekä vuosikymmenten kokemus alalta. Osallistumiskynnys Pirkanmaan Jätehuollon kilpailutukseen oli matala, kertoo Antti Yli-Houhala, Kuljetus K&Y-H Oy:n toinen osakas.  

Kaikkiaan Pirkanmaan Jätehuollon alueella jätteitä kuljettaa 24 kuljetusurakoitsijaa. Jäteautoja on liikenteessä 52 ja kuljettajia 98. Päivittäin tyhjennetään noin 12 300 jäteastiaa.


Maan edullisinta jätehuoltoa

Pirkanmaan Jätehuolto Oy vastaa kuljetusten kilpailutuksesta, reitityksestä, asiakaspalvelusta ja laskutuksesta. Jätteenkuljetusurakat kilpailutetaan viiden vuoden välein. Kaudesta kaksi viimeistä vuotta on neuvoteltavia optiovuosia.

Keskitetyllä kilpailutuksella saatu tehokas logistiikka säästää ympäristöä ja asukkaiden jätehuoltokustannuksia. Suomen Kiinteistöliiton valtakunnallisen Indeksitalo 2018 -vertailun mukaan Pirkanmaan Jätehuollon tyhjennyshinnat ovat maan edullisimmat

Urakkakausien vaihtuessa reititykseen joudutaan tekemään muutoksia, jotta jätteenkuljetukseen käytetyt kilometrit pysyisivät mahdollisimman vähäisinä ja jätteenkuljettajan työpäivät kohtuullisina.


Lisätietoja

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
tekninen päällikkö Timo Varsala, p. 050 338 2463
logistiikkainsinööri Miia Siukola, puh. 040 142 6831


Pirkanmaan Jätehuolto Oy, 17 kunnan, 440 000 asukkaan ja ympäristön oma yhtiö

Pirkanmaan Jätehuollon palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejätepisteet ja ekopisteet, 20 jäteasemaa sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskukset. Verkostoa täydentävät muun muassa Repe&Romu -kierros sekä jätehuollon palveluneuvonta.

Yhtiön liikevaihto on 40,7 milj.euroa ja yhtiöllä on henkilökuntaa 78. Jätteistä 97% hyödynnetään joko materiaalina tai energiana.

 

Julkaistu 28.9.2018

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English