Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Lietekuljetuksia koskevat valitukset käsitelty

Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella siirryttiin kunnan järjestämään lietteen keräykseen ja kuljetukseen 1.1.2017 alkaen. Päätöksen teki 17 kunnan yhteinen alueellinen jätehuoltojaosto 2013. Sekä kuljetusjärjestelmäpäätöksestä että kuljetusten hankintapäätöksestä valitettiin eri oikeusasteisiin. Oikeusasteiden päätökset on nyt käsitelty loppuun.

Viimeisimmässä päätöksessä korkein hallinto-oikeus on 18.9.2018 tehnyt ratkaisun, että se jättää lietekuljetusten hankinnasta tehdyn valituslupahakemuksen tutkimatta.

- On hyvä, että nyt päästään normaaliin arkeen ja saadaan toiminta käyntiin kilpailutuksessa voittaneiden kuljetusyrittäjien kanssa. Kuljetukset tilataan omistajakunnissamme Nokiaa lukuunottamatta Pirkanmaan Jätehuollon asiakaspalvelusta, ei eri kuljetusyrittäjiltä, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

- Päätökset mahdollistavat sako- ja umpikaivojen tyhjennysten kehittämisen. Myös asiakkaille tämä tuo varmasti selvyyttä, kun keskeneräiset oikeusprosessit eivät ole sekoittamassa viestintää. Oikeuskäsittelyn aikana tyhjennykset on hoidettu väliaikaisilla sopimuksilla, kertoo Varsala.

Pirkanmaan Jätehuolto kilpailuttaa lietteiden kuljetukset, organisoi tyhjennykset, huolehtii rekistereistä, asiakaspalvelusta, laskutuksesta ja viestinnästä. Ensimmäisen toimintavuoden (2017) aikana Pirkanmaan Jätehuollon kautta tilattiin yli 11 000 lietetyhjennystä ja 45 000 kuutiota lietteitä kuljetettiin käsiteltäväksi jätevedenpuhdistamoille.

Lisätietoja:
Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Tekninen päällikkö Timo Varsala, puh. 050 338 2463
Logistiikkainsinööri Miia Siukola, puh. 040 142 6831
www.pjhoy.fi/liete

Pirkanmaan Jätehuolto Oy, 17 kunnan, 440 000 asukkaan ja ympäristön oma yhtiö
Pirkanmaan Jätehuollon palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejätepisteet ja ekopisteet, 20 jäteasemaa sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskukset. Verkostoa täydentävät muun muassa Repe&Romu -kierros sekä jätehuollon palveluneuvonta.
Yhtiön liikevaihto on 40,7 milj.euroa ja yhtiöllä on henkilökuntaa 78. Jätteistä 97% hyödynnetään joko materiaalina tai energiana.

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English