Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Lajittelukisan suurin pudottaja: Sekajätteen määrää vähensivät eniten Trikootalon asukkaat

Kiivisio Osk:n ja Pirkanmaan Jätehuollon järjestämä #KuuluuksTääTänne – lajittelukilpailu on päättynyt. Vuoden ajan 36 tamperelaista kiinteistöä kilpaili sekajätteen määrän vähentämisessä lajittelemalla laadukkaammin, pohtimalla paremmin ja ehkä myös hankkimalla harkitummin.

Vuoden aikana koettiin nousuja ja laskuja. Maaliviivan ylitettyään kolmasosa kisataloista oli onnistunut vähentämään sekajätemääräänsä.

Voittajat julkistettiin keskiviikkona ympäristötietokeskus Moreeniassa.

TOAS:n Trikootalo oli kisan suurin pudottaja. Asukkaat vähensivät jätemääräänsä eniten mitatusta lähtötasosta, huikeat 30 prosenttia!


Kunniakirjat vastaanotti Jari Kuisma, Trikootalon asukastoimikunnan puheenjohtaja ja Kirsi Koski, TOAS:n toimitusjohtaja.

Toisen palkittavan kohteen TOAS:n Mikontalon asukkaat onnistuivat tuottamaan vähiten sekajätettä suhteessa asukasmääräänsä. Lisäksi Mikontalossa vähennettiin jätemäärää tuntuvasti.

– Ajatus #KuuluuksTääTänne -lajittelukilpailusta syntyi, kun Kiivisio Osk innovoi Pirkanmaan Jätehuollolle keinoja pirkanmaalaisten kerrostaloasujien jätteiden lajittelun parantamiseksi. Tulevaisuudessa kilpailua voisi jatkaa Pirkanmaalla ottamalla mukaan uusia kohteita, sekä laajentaa myös muille jätehuoltoalueille, kertoo Miia Leivo Kiivisiosta.  

Asukkaita opastettiin ja kannustettiin jätteen vähentämiseen ja parempaan lajitteluun mm. asukastiedotteilla ja kampanjan Facebook-sivuilla.

– Kilpailulla tavoitettiin haastava kohderyhmä, nuoret aikuiset. On hieno huomata mitattuna tietona, että monen talon osalta lajittelutehokkuus selvästi kasvoi, Pirkanmaan Jätehuollon kehityspäällikkö Esa Nummela toteaa.

#KuuluuksTääTänne-projektin aikana testattuja käytäntöjä ja kerättyä tietoa yhtiö voi soveltaa tulevaisuudessa laajemminkin.

– Kilpailu osoitti, että jäteastioiden punnitustietoa pystytään hyvin hyödyntämään logistiikan suunnittelussa ja lajittelun tehostamisessa, Esa Nummela kertoo.

Mukana kilpailussa oli lähinnä opiskelijataloja (Pirkan Opiskelija-Asunnot Oy, TOAS, VTS, VVO ja Y-Säätiö).


Lisätiedot:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Kehityspäällikkö Esa Nummela, p. 040 570 0965

Kiivisio Osuuskunta
Miia Leivo, p. 040 725 7795
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English