Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Ekopisteet uudistuvat

Syys-lokakuun aikana Tampereella ja lähikunnissa (Kangasala, Lempäälä, Pirkkala ja Ylöjärvi) uudistetaan 39 ekopistettä. Pisteisiin voi tuoda kodin lajiteltuja hyötyjätteitä: lasi- ja kartonkipakkauksia, metallia ja paperia.

– Ekopisteille tulee uudet keräysastiat, joihin saadaan mahtumaan aikaisempaa suurempi jätemäärä kerralla. Kartonkipakkauksille ja paperille on omat astiat, lasi ja metalli lajitellaan omille puolille sisältä jaettuun astiaan. Astiat tyhjennetään nosturiautolla, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala.

Ekopisteiden ulkoasu on uusi ja siisti. Säiliö-mallisessa keräysastiassa on kuvalliset opasteet jätteiden lajittelun avuksi. Ulkoasun yhdenmukaisuus helpottaa ekopisteen tunnistamista.

– Uudistettujen pisteiden toivotaan kannustavan lajitteluun ja lähiympäristön siisteyteen. Huonekalut, sähkölaitteet ja muut isot romut kuuluvat jäteasemille tai jätteenkäsittelykeskuksiin, kertoo Tero Haapala.

Pirkanmaan Jätehuollon ekopisteet sijaitsevat lähellä asuinalueita ja pisteet löytyvät karttapalvelusta www.kierrätys.info

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English