Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Jätteenkäsittelykeskusten suotovedet ja niiden käsittely

Tarastenjärven ja Koukkujärven jätteenkäsittelykeskuksissa muodostuu valuma- ja suotovesiä loppusijoitusalueilta. Niiden kerääminen ja asianmukainen käsittely on keskeinen osa jätteenkäsittelyn ympäristövastuullista toimintaa. Myös alueen sadevedet tulee kerätä ja käsitellä ympäristölupaehtojen mukaan. Valuma- ja suotovedet sekä sadevedet kerätään jätteenkäsittelykeskuksissa tasausaltaisiin. Niistä jätevedet johdetaan viemäreitä pitkin Tampereen ja Nokian kaupungin jätevedenpuhdistamoille.

Valuma- ja suotovedet sekä sadevedet kerätään jätteenkäsittelykeskuksissa tasausaltaisiin. Niistä jätevedet johdetaan viemäreitä pitkin Tampereen ja Nokian kaupungin jätevedenpuhdistamoille. Suurin sallittu viemäriin johdettava vesimäärä on määritelty sopimuksissa. Virtaamaa kuitenkin sovitellaan yhdessä vesilaitosten kanssa, esim. poikkeustilanteissa, joita muun muassa sateinen kesä on tällä hetkellä aiheuttanut. Tarvittaessa vesiä kuljetetaan säiliöautolla pumppaamolle.

Viemäriin johdettavien jätevesien virtaama mitataan ja laatua tarkkaillaan säännöllisesti.
Jätteenkäsittelykeskusten vesiä tarkkailee Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry. Tarkkailuun sisältyy jätteenkäsittelykeskusten suotovedet, pintavedet lähistön ojista ja järvistä sekä alueiden pohjavedet. Lue lisää vuosikertomuksemme sivuilta 26-27.
 


 

Jaa tämä sivu Facebookissa

Twiittaa

Lähetä linkki

English