Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

100 ympäristötekoa - kiertotalouskeskuksissa materiaalit ja yhteistyö virtaavat

36. Olemme mukana kolmessa kiertotalouskeskushankkeessa, Koukkujärvellä, Tarastenjärvellä ja Hiedanrannassa.

37. Nokian Koukkujärven ympäristöön rakentuva ECO3 on valtakunnallisesti merkittävä bio-, vesi- ja kiertotalouden liiketoiminta-alue, joka perustuu kuntarajat ylittävään yhteistyöhön julkisen sektorin, yritysten ja tutkimuslaitosten välillä.

38. Rakennamme Koukkujärven alueelle 2020 uuden biokaasulaitoksen, jossa käsitellään biojätteitä ja puhdistamolietteitä. Laitos muuttaa jätteet liikennepolttoaineeksi, kierrätyslannoitteiksi sekä lämmöksi ja sähköksi. Käsittely tuo vähintään kolminkertaiset ympäristöhyödyt nykyiseen kompostointikäytäntöön verrattuna.

39. Laitokseen tulee kaksi linjaa, jonka ansiosta biojätemädäte voidaan jatkojalostaa viljelijöille luomulannotteiksi.

40. Myös Tarastenjärven ympäristöön rakentuu moderni kiertotalouskeskus, jossa jalostetaan erilaisia uusiomateriaaleja ja maa-aineksia hyötykäyttöön. Tammervoiman hyötyvoimala, loppusijoitusalueemme, esikäsittelylaitoksemme sekä vaarallisten jätteiden asemamme täydentävät kokonaisuutta.

41. Yhtiömme on mukana Tampereen Hiedanrannassa kiertotalouskaupunginosassa suunnittelemassa alueen jätehuoltoa ja pilaantuneiden maiden käsittelyä.
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English