Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

100 ympäristötekoa - hyvästit kaatopaikoille!

49. Yhteistyön myötä kunnista on suljettu 21 vanhaa kaatopaikkaa ja jätteenkäsittely on keskitetty Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksiin.

50. Loppusijoitamme nykyisin ainoastaan alle 2 % jätteistä. Loppusijoitukseen päätyvät esimerkiksi eristevillat, kaakelit ja muut hyödyntämiseen soveltumattomat jätteet.

51. Vuonna 2007 valmistuneet loppusijoitusalueet on rakennettu EU-kaatopaikkadirektiivin mukaisesti. Alueilla on muun muassa erittäin tiiviit rakennekerrokset, vesien hallinta ja kaatopaikkakaasujen keräys.

52. Vastaamme vanhoista, suljetuista loppusijoitusalueista vähintään 30 vuoden ajan. Jälkihoitoon kuuluu muun muassa kaatopaikkakaasun ja kaatopaikkavesien keräys.

53. Vanhat loppusijoitusalueet maisemoidaan ympäristöön sulautuviksi. Maisemoinnin onnistumista tutkitaan mm. emissiomittauksilla, jotka ovat osoittaneet maisemointitoimien hyvän laadun.

54. Jätekeskuksilla on suojelullinen merkitys uhanalaiseksi luokitelluille lokkilajeillemme. Jätteenkäsittelyn vaikutuksia lintujen määriin on tutkittu kymmeniä vuosia.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English