Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

100 ympäristötekoa - jätteiden energiahyödyntäminen tuo suuret ympäristöhyödyt

30. Sekajätettä ei sijoiteta enää kaatopaikalle, vaan siitä tuotetaan lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa. Näin vältetään vuosittain yli 100 000 hiilidioksiditonnin ilmastokuormitus, jonka jätteen kaatopaikkasijoittaminen tuottaisi. Omistamme voimalan yhdessä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa.

31. Sekajätteen energiahyödyntäminen lisää myös Tampereen Sähkölaitoksen uusiutuvan energian määrää yli 20 prosenttia ja monipuolistaa polttoainevalikoimaa. Fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenee ja samalla myös ilmastokuormitus pienenee noin 50 000 hiilidioksiditonnin verran vuodessa.

32. Laskennallisesti Tammervoiman avulla vältetyt ilmastopäästöt vastaavat noin 60 000 henkilöauton vuosipäästöjä.

33. Energiatuotannon hyötysuhde laitoksessa on noin 90 % ja laitoksen käytettävyys lähes 98 %. Yhdestä roskapussista saa energiaa seitsemän minuutin suihkuun ja 60 minuutin pullanpaistoon.

34. Voimalan ympäristövaikutuksia tarkkaillaan ja raportoidaan säännöllisesti. Laitoksen ympäristöluvan raja-arvot alittuvat selvästi.

35. Osa jätekuormista käsitellään ennen Tammervoimaa Essu-esikäsittelylaitoksessa. Laitoksessa saadaan metallit talteen ja jäte murskataan pienempään palakokoon.
 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English