Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Vaihde: (03) 240 5111, avoinna ma-pe 8.30-15.45
 

Vaatteet ja tekstiilit

Ehjät vaatteet ja tekstiilit kuuluvat kiertoon, risat sekajätteeseen tai lumpunkeräykseen. Vaatejätteet voi edelleen laittaa sekajätteeseen, joka hyödynnetään Tammervoiman hyötyvoimalassa energiaksi.

Ehjät kiertoon

Ehjät, puhtaat ja käyttökelpoiset vaatteet ja tekstiilit voi viedä kierrätyskeskuksiin, kirpputoreille tai UFF:n ja Fidan keräyslaatikoihin.

 Kierrätyskeskuksia ja kirpputoreja

Risat sekajätteeseen tai lumpunkeräykseen

Nextiili vastaanottaa kaikenlaista puhdasta lumppua

Nextiiliin voi viedä puhtaita ja kuivia vaatteita ja kodintekstiilejä. Reiät ja pesussa lähtemättömät tahrat eivät haittaa, koska esim. napit, vetoketjut yms. poistetaan uudelleen käyttöön. Samoin rikkinäiset lakanat uusiokäytetään. Myös siistit peitot, viltit ja tyynyt kelpaavat.
Lumpunkeräykseen kelpaamattomat vaatteet sekä kumi, nahka ja kengät kuuluvat sekajätteeseen.

Pelastusarmeija vastaanottaa kirpputoreillaan puhdasta puuvillalumppua

Lumpunkeräykseen kelpaavat esim. t-paidat, lakanakankaat, pyyheliinat ja collegekankaat, joissa on yli puolet puuvillaa. Myös rikkinäiset ja huonot vaatteet ja kankaat käyvät. Lumput menevät räteiksi mm. teollisuuteen. 

Isommat määrät keräykseen kelpaamattomia vaatteita, tekstiilejä ja mattoja otetaan vastaan jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa.

Sekajätteet energiaksi

Vaatejätteitä voi edelleen laittaa myös sekajätteeseen. Tammervoiman hyötyvoimalassa sekajätteistä tuotetaan lämpöä ja sähköä koteihin.


Jaa tämä sivu Facebookissa

Twiittaa

Lähetä linkki