Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45
 

Vaatteet ja tekstiilit

Ehjät vaatteet ja tekstiilit kuuluvat kiertoon, risat sekajätteeseen tai esim. työpajoille hyödynnettäviksi. Vaatejätteet voi edelleen laittaa myös sekajätteeseen, joka hyödynnetään Tammervoiman hyötyvoimalassa energiaksi.

Ehjät kiertoon

Ehjät, puhtaat ja käyttökelpoiset vaatteet ja tekstiilit voi viedä kierrätyskeskuksiin, kirpputoreille tai UFF:n ja Fidan keräyslaatikoihin.

 Kierrätyskeskuksia ja kirpputoreja

Risat sekajätteeseen tai materaaliksi

Nextiili vastaanottaa kaikenlaista puhdasta lumppua

Nextiiliin voi viedä puhtaita ja kuivia vaatteita, käyttökelpoisia kenkiä, kankaita ja kodintekstiilejä. Reiät ja pesussa lähtemättömät tahrat eivät haittaa, koska esim. napit, vetoketjut yms. poistetaan uudelleen käyttöön. Samoin rikkinäiset lakanat uusiokäytetään. Myös siistit peitot, viltit ja tyynyt kelpaavat. Lumpunkeräykseen kelpaamattomat vaatteet sekä kumi, nahka ja risat kengät kuuluvat sekajätteeseen. Lisätietoja linkistä.

Pelastusarmeija vastaanottaa kirpputoreillaan puhdasta puuvillalumppua

Lumpunkeräykseen kelpaavat esim. t-paidat, lakanakankaat, pyyheliinat ja collegekankaat, joissa on yli puolet puuvillaa. Myös rikkinäiset ja huonot vaatteet ja kankaat käyvät. Lumput menevät räteiksi mm. teollisuuteen. 

Isommat määrät keräykseen kelpaamattomia vaatteita, tekstiilejä ja mattoja otetaan vastaan jäteasemilla ja jätekeskuksissa.

Sekajätteet energiaksi

Vaatejätteitä voi edelleen laittaa myös sekajätteeseen. Tammervoiman hyötyvoimalassa sekajätteistä tuotetaan lämpöä ja sähköä koteihin.


Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English