Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Vaihde: (03) 240 5111, avoinna ma-pe 8.30-15.45
 

Lamput ja valaisimet

Energiansäästölamppu ja loisteputki

Energiansäästölamput, loisteputket ja pienloistelamput ovat vaarallisista jätettä. Lamput tulee säilyttää ehjinä. Vastaanotto jäteasemilla, jätteenkäsittelykeskuksissa ja Repe&Romu -kierroksella. Yli 20 kg (80 normaalia loisteputkea) suositellaan vietäväksi suoraan Tarastenjärven vaarallisten jätteiden asema Varmaan.

Energiansäästölamppujen ja loisteputkien vastaanotto myös kaupoissa. Se, millaisia lamppuja kaupat vastaanottavat, riippuu sekä lampun että myymälän (myyntipinta-alan) koosta. Keräysmalli perustuu tuottajavastuuseen, jätelakiin ja helmikuussa 2014 voimaan astuneeseen direktiiviin. Lue lisää SER-kierrätyksen verkkosivuilta.

 

 Mihin kauppaan energiansäästölamput voi palauttaa?

Hehkulamppu ja halogeenilamppu
Hehkulamput ja halogeenilamput ovat sekajätettä eli ne laitetaan tavalliseen roskikseen.

LED-lamppu ja plasmalamppu ovat sähkölaitteita. Kuluttajat voivat palauttaa vanhat sähkölaitteet veloituksetta.

Laavalamppu
Laavalamppujen säiliö eli kupuosa on vaarallista jätettä (ongelmajätettä), koska se voi sisältää erilaisia liuottimia. Tämä erilaisia nesteitä sisältävä kupu on toimitettava vaarallisten aineiden keräykseen, muu osa valaisimesta otetaan vastaan sähkölaitteena.

Valaisin
Valaisimet ovat sähkölaitteita. Pienimmät valaisinlaitteet, esimerkiksi pöytälamput, voi laittaa myös metallinkeräykseen.

Vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden vastaanotto:

Kodin vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet otetaan maksutta vastaan Repe&Romu-kierroksella, jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa.

Myös kaupat vastaanottavat sähkölaitteita tietyin edellytyksin. Lue lisää SER-kierrätyksen verkkosivuilta.

 Mihin kauppaan sähkölaitteet voi palauttaa?

Jaa tämä sivu Facebookissa

Twiittaa

Lähetä linkki