Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45
 

Näin lajittelet joulun ja uuden vuoden jätteet

Näin lajittelet joulun ja uuden vuoden jätteet. Kierrätä sinäkin hyvää juhlamieltä!

Jouluiset jätteet

Kinkunrasva, ruuantähteet, teepussit ja kahvinsuodattimet, luut, joulukukat ja paperiset lautasliinat kuuluvat kaikki biojätteisiin.

Kinkunrasvaa ei saa kaataa viemäriin, vaan se tulee jähmettää, pakata ja viedä biojätteeseen tai kompostiin. Muistathan pakata biojätteet hyvin! Jos pihalla ei ole bioroskista tai kompostoria, kinkunrasvan voi kaataa esimerkiksi tyhjään maitotölkkiin, antamaa hyytyä ja viedä tölkkeineen päivineen sekajäteastiaan, josta kinkunrasvat päätyvät energiaksi Tammervoimassa. Tampereella on käynnissä myös Kemianteollisuuden Kinkkutemppu-kampanja.

Laita joulukuusi biojäteastian vierelle tammikuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Kuuset otetaan samaan kyytiin muun biojätteen kanssa, joten älä pakkaa kuusta muovisäkkiin. Jos pihassasi ei ole bioroskista, voit laittaa kuusen tavallisen roskiksen viereen haluamanasi päivänä. Kuusen voi myös pilkkoa polttopuuksi tai palastella sekajäteastiaan.

Lahjapakkaukset laitetaan kartonkiin. Litistä paketit, ettei keräysastia täyty kerrasta. Jotta pihakin pysyy juhlakunnossa, voi pakkausroskat laittaa komeron nurkkaan odottelemaan arkea ja jätteenkuljettajaa.

Joulukortit laitetaan paperinkeräykseen.

Kynttilänjämät ja muovikuoret sekajätteeseen. Alumiinikuoret metallinkeräykseen.

Hajonneet jouluvalot ovat sähkölaitteita. Katso Lajittelu ABC/Sähkölaitteet

Vähäjätteistä joulua voi viettää antamalla tavaran sijaan lahjaksi palvelun. Teatterilipusta tai hemmottelulahjakortista ei jätesäkki paisu. Joulumuistamiset voi pakata persoonallisesti esimerkiksi itse tehtyyn kangaskassiin tai viime vuodelta säästettyihin papereihin ja koristeisiin.

Uusi vuosi

Uuden vuoden tinat sisältävät runsaasti ympäristölle haitallista lyijyä. Paras tapa on säästää tinat ensi vuoteen ja valaa niistä uudet ennustukset. Tinat voi viedä myös vaarallisen jätteen keräykseen jäteasemille, jätteenkäsittelykeskuksiin tai Repen&Romun kyytiin.

Ilotulitteiden myyjien on järjestettävä uudenvuoden jälkeen palautuspiste, mihin kuluttajat voivat palauttaa viallisia raketteja. Raketteja ostaessa kannattaa pitää kohtuus mielessä. Lue lisää ilotulitteista oheisesta linkistä. 

Tyhjät rakettipakkaukset ja räjähtäneiden rakettien roippeet tulee jokaisen siivota ja viedä roskikseen. 

Tunnelmallisia juhlapyhiä!

Jaa tämä sivu Facebookissa

Twiittaa

Lähetä linkki

English