Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Kohta alkaa jätevälkkä!

Vuoreksen alakoulun oppilaat lajittelevat kerran viikossa paperit ja kartongit jätteiden putkijärjestelmään

Aina keskiviikkoisin koulun keskusradiossa kuulutetaan "Kohta alkaa jätevälkkä, muistakaa ottaa paperi- ja kartonkiastiat mukaan". Jokaisen luokan jätevastaavat tietävät mitä tehdä. Oppilaat kokoontuvat koulun aulaan ja lähtevät yhdessä, jäteastiat käsissä kohti putkihuonetta. Perillä opettaja auttaa astioiden tyhjentämisessä. 

– Meidän koululla on ollut jätevälkkä jo useamman vuoden. Materiaalien kierrätys on meille tärkeä asia. Lajittelemme luokissa paperit ja kartongit sekä opettajanhuoneessa metallit, opettaja Päivi Maanoja-Lintulaakso kertoo.
 
Vuoreksen alakoulu on mukana Vihreä lippu -ympäristöohjelmassa, jossa oppilaat ja henkilökunta yhdessä pyrkivät vähentämään koulun ympäristökuormitusta.
 
– Hyödynnämme mahdollisimman paljon materiaaleja uudelleen käsitöissä ja askartelussa. Esimerkiksi vessapaperirullien hylsyistä oppilaat ovat tehneet upeita kuularatoja ja tuikkukynttilöiden kipoista näyttävät lavasteet joulujuhlaan.
 
Seuraava projekti on hankkia koululle pestävät retkiastiat, jotta voimme luopua kertakäyttöisistä. Automaattisesti sammuvat valot ja omat aurinkopaneelit tekevät koulurakennuksesta energiatehokkaan.
 
 
Kolmasluokkalaiset Catarina ja Sandra tyhjensivät jätevälkällä luokkansa paperijäteet putkeen. Kotona tytöt kiikuttavat putkeen myös bio- ja sekajätteet.

Mikä on putkikeräys?

Vuoreksessa jätteet kerätään putkijärjestelmällä. Se poistaa kiinteistöiltä jäteautot meluineen ja pakokaasuineen, eikä pihoilla tarvita jätekatoksia. Järjestelmä vähentää energiantarvetta sekä ympäristövaikutuksia perinteiseen jätteenkuljetukseen verrattuna.
 


 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English