Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45

Yleisimmät kysymykset Kotiportti-keräyksestä

Kuka pääsee mukaan Kotiportti-keräykseen, kuinka ilmoittaudun ja mitä palvelu maksaa?

Kotiportti-keräys palvelee tällä hetkellä Itä- ja Etelä-Tampereella. Mukana ovat postinumeroalueet 33520, 33530, 33560, 33700, 33730, 33580 eteläosassa sekä 33100, 33800 ja 33820. Keräykseen voi liittyä oheisella lomakkeella tai soittamalla Pirkanmaan Jätehuollon asiakaspalveluun numeroon (03) 240 5110. Kotiportti-keräyksen hinta on 4,30 €/kerta.

Mistä saan lajittelukassit?

Lajittelukassit jaetaan keräykseen ilmoittautuneille ennen ensimmäistä keräyskierrosta.

Entä jos kassi rikkoontuu?

Toimitamme rikkoutuneen kassin tilalle uuden esimerkiksi seuraavan keräyskierroksen yhteydessä.

Haluaisin lajitella muovijätteet erikseen, onnistuuko se Kotiportti-keräyksessä?

Muovimateriaalille ei ole tällä hetkellä tarjolla tehokasta käsittelymenetelmää. Muovimateriaaleja on lukuisia eikä kotitalouksista saada kerättyä teollisuuden vaatimaa puhdasta raaka-ainetta. Tämän vuoksi emme kerää muovijätettä erikseen. Tulevaisuudessa sekalainen muovijäte voidaan hyödyntää ainakin energiana Tammervoiman hyötyvoimalaitoksessa. Toistaiseksi muovipakkauksia kerätään kokeiluluontoisesti muutamilla ekopisteillä Tampereella.

Voiko omakotitalossa lajitella myös biojätettä?

Tottakai! Omakotiasukkaat voivat kompostoida biojätteet omassa kompostorissa. Omakotitalojen on  myös mahdollista liittyä mukaan biojätteiden keräykseen, joka edellyttää oman biojäteastian hankkimista. Kannattavinta biokeräys on yhteisellä kimppa-astialla naapureiden kanssa. Oheisten linkkien takaa löytyy lisätietoa kimppa-astiasta ja kotikompostoinnista.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English